29 september Webinar voor ondernemers: Voorbereiden op nieuwe regels tussen de EU en het VK

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Online

Zakendoen met het Verenigd Koninkrijk verandert vanaf 1 januari 2021 ingrijpend. Als de Brexit overgangsperiode afloopt wordt dit voor een grote groep ondernemers de eerste keer dat zij zaken doen buiten de EU. Geldt dat ook voor u? De Rijksoverheid organiseert dinsdag 29 september speciaal voor u het webinar: Voorbereiden op nieuwe regels tussen de EU en het VK: wat kan ik doen?

Het webinar gaat in op de zaken waar u straks tegenaanloopt. Want hoe zit het met de procedures aan de grens? Wat verandert er bij de btw? En wie is er dadelijk wettelijk verantwoordelijk voor de producten die u importeert of exporteert?

Tips om u te helpen met voorbereiden

Experts vertellen u alles over de stand van zaken in de onderhandelingen en de voorbereidingen van de overheid. Aan de hand van concrete voorbeelden krijgt u uitleg hoe u zich het beste kunt voorbereiden, zodat u na afloop precies weet wat u nog moet regelen.

Stel uw vragen aan de experts

U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het webinar. U krijgt daarbij de kans om vragen te stellen aan de experts.

Themasessies

Na afloop van het webinar organiseert het Brexitloket in samenwerking met de ministeries van Buitenlandse Zaken, Economische Zaken & Klimaat, Sociale Zaken & Werkgelegenheid, Infrastructuur & Waterstaat, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, KVK, de Nederlandse Douane, Portbase, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en werkgeversvereniging AVWN 4 online themasessies:

29 september
13:30 – 14:15 - Ferryproces, shortsea & logistics          
14:30 – 15:15 - Import /exportdocumenten           

30 september
09:30 – 10:15 - Personeel                     
10:30 – 11:15 - Voedingsmiddelenindustrie en landbouw

Tijdens deze sessies gaan we dieper in op de informatie die u nodig heeft en waar u die kunt vinden. Wat moet u regelen en welke informatie mist u nog?

Let op: aanmelden voor de themasessies is niet meer mogelijk.