Onderzoek naar verwachtingen Brexit

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een onderzoek laten uitvoeren door onderzoeksbureau Kantar Public naar de verwachtingen van Brexit onder het bedrijfsleven.

Houses of Parliament

Houses of Parliament

Het onderzoek toont aan dat 63 % van de bedrijven die zaken doen met het VK verwachten dat Brexit grote gevolgen heeft voor de Nederlandse economie als geheel, maar over het eigen bedrijf maken ze zich minder zorgen.

Bijna 80% verwacht daar geen grote gevolgen door Brexit. Zelfs als de onderneming structureel – bijna dagelijks – zaken doet met het VK, voorziet nog ruim de helft (59 %) geen grote gevolgen voor het eigen bedrijf.

Ruim de helft van de bedrijven die zaken doen met het VK is ook nog helemaal niet bezig om zich op Brexit voor te bereiden. Slechts een op de tien bedrijven uit het onderzoek is daar in behoorlijke of hoge mate mee bezig.

Bereid u voor

Het VK is eind maart 2019 geen EU-lid meer, welke afspraken er ook worden gemaakt, en dat betekent veranderingen in de procedures. U moet zich dan ook voorbereiden.

Houd Brexit-loket in de gaten voor meer informatie of kijk voor praktische tips bij het voorbereiden op HulpBijBrexit.nl.

Download het gehele onderzoek over de verwachtingen van het ministerie van Buitenlandse Zaken.