Geen verrassingen bij no deal

Volgens de huidige stand van zaken wil het Verenigd Koninkrijk de EU op 29 maart verlaten. De maand van de beoogde Brexit is dus begonnen. Blijf u voorbereiden op een no deal-scenario. Om u daarbij te helpen, heeft de Europese Unie een reeks kennisgevingen gepubliceerd. Daarmee informeert de EU u over de gevolgen voor uw bedrijf.

Brexit puzzel

Het gaat onder meer om douaneprocedures, indirecte belastingen, btw en accijnzen, preferentiële oorsprongsregels en invoer- en uitvoervergunningen. De informatie is beschikbaar in alle talen van de EU.

De Europese Commissie wil zo het ‘worst case’-scenario extra onder de aandacht van alle Europese ondernemers krijgen, met name mkb'ers. Dat moet verstoringen voorkomen, bijvoorbeeld lange wachtrijen voor douanecontroles.

Bekijk de informatie van de EU en hun Brexit-checklist in het Nederlands.

Doe de Brexit Impact Scan

Wilt u een checklist gericht op uw bedrijf? Doe dan de gratis Brexit Impact Scan!