Opnieuw extra parkeerplaatsen bij ferryterminals

Net als in maart 2019 komen er extra parkeerplekken bij de ferryterminal in IJmuiden en het Rotterdamse havengebied. Ook komen er verkeerscirculatieplannen in die gebieden. Dit om de doorstroom van goederenverkeer te waarborgen bij een eventuele no-deal Brexit.

Vrachtwagens haven Rotterdam

De parkeerplaatsen zijn bestemd voor vrachtwagens waarvan de papieren niet voldoen aan de douaneformaliteiten na Brexit. Ook wanneer een vracht niet is voorgemeld via Portbase kunnen chauffeurs hun vrachtwagen kwijt op de parkeerplekken. Op deze tijdelijke locaties kunnen zij contact opnemen met hun opdrachtgever of transportplanner om de formaliteiten alsnog in orde krijgen. In totaal bieden de parkeerlocaties plaats aan meer dan 700 vrachtwagens.

Gecoördineerde actie

Het maken van parkeerplaatsen en verkeerscirculatieplannen is een gecoördineerde actie van onder meer Rijkswaterstaat, Zeehaven IJmuiden, Havenbedrijf Rotterdam en de gemeenten Velsen, IJmuiden, Rotterdam en Vlaardingen.

Lees het volledig bericht op de website van Rijkswaterstaat.

En lees meer over de voorbereidingen van de Nederlandse overheid in het interview met Marlouke Durville, programmadirecteur van de eenheid de de voorbereidingen coördineert.