Douane stuurt ondernemers brief met EORI-nummers

De Douane heeft 8000 ondernemers een brief gestuurd met een EORI-nummer. Vanaf 1 januari 2021 verlaat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie. Dit betekent dat vanaf dat moment de Douane terugkeert tussen Nederland en het VK.

©Guido Pijpers

Vanaf 1 januari 2021 keert de Douane terug

Voor elke zending van en naar het VK moeten ondernemers straks aangifte doen bij de Douane. Daarvoor is een identificatienummer nodig: het zogenoemde EORI-nummer. Ondernemers kunnen het nummer ook gebruiken om vergunningen aan te vragen bij de Douane. Bedrijven die in het verleden zaken hebben gedaan met het VK en nog geen EORI-nummer hadden aangevraagd, ontvangen daarom vandaag een brief met EORI-nummer van de Douane. 

Zorg dat u goed voorbereid bent

Wilt u een overzicht van alles waar u zich als ondernemer op moet voorbereiden? Doe dan de gratis Brexit Impact Scan en krijg direct zicht op wat u eventueel nog moet doen.