Oproep minister Kaag en staatssecretaris Keijzer: Bereid u voor op Brexit

Minister Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) roepen tienduizenden ondernemers vandaag in een brief op om zich goed voor te bereiden op Brexit.

Kaag en Keijzer begrijpen dat ondernemers het tijdens de coronacrisis zwaar hebben, maar wijzen ondernemers er op om ondanks alles toch te zorgen dat ze klaar zijn voor de gevolgen van Brexit. Vanaf 1 januari 2021 is de overgangsperiode voorbij en verandert er van alles bij het zakendoen met het Verenigd Koninkrijk. Met nog twee maanden te gaan, moeten bedrijven zich opmaken voor deze nieuwe werkelijkheid.

Brexitloket helpt

Om ondernemers te helpen om zich goed voor te bereiden, wijzen de minister en staatssecretaris op de Brexit Impact Scan en Brexitvouchers. Met de Brexit Impact Scan kunnen ondernemers makkelijk in kaart brengen welke gevolgen Brexit voor hun bedrijf heeft. Ook kunnen ze gebruik maken van een Brexitvoucher, een subsidie waarmee bedrijven een adviseur krijgen voor deskundig advies over alternatieve markten en de gevolgen van Brexit voor hun onderneming. Houd Brexitloket de komende tijd in de gaten om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van Brexit.