Nieuwe regels: webwinkels

U verkoopt uw producten via een platform zoals Etsy, Amazon of E-Bay aan consumenten in EU-landen. En u verkoopt ze ook via uw eigen webwinkel. Brexit heeft gevolgen voor deze handel naar het Verenigd Koninkrijk (VK). Denk bijvoorbeeld aan vertragingen met leveringen of het afdragen van btw.

Tips

Stel: u bent al jaren vakkundig glasblazer. De vraag naar uw glazen nam steeds meer toe en u begon u een eigen webshop. Ook klanten in het VK wisten de weg naar uw webshop te vinden. Daarnaast verkoopt u tegenwoordig uw glazen ook via e-commerceplatforms zoals bijvoorbeeld Amazon, Etsy en E-Bay.

U wilt uw klanten in het VK niet kwijt. U wilt nog steeds aan hen blijven leveren. Wat moet u hiervoor doen? Brexitloket maakt het voor u iets makkelijker met 10 tips.

Let op: We geven hier slechts een voorbeeld. Niet alles over e-commerce en Brexit is hierin opgenomen. Vaak is de werkelijkheid complexer. Bekijk de aangeraden websites om te zien wat in uw situatie van toepassing is.

Dit artikel is op 2 februari 2021 aangepast op basis van van de actuele situatie

Vragen?