Stel uw vragen tijdens de themaspreekuren van het Brexitloket

Doet u zaken met het Verenigd Koninkrijk? Dan heeft u sinds 1 januari te maken met nieuwe regels. Daarom organiseert Brexitloket 5 online spreekuren waarbij steeds één onderwerp centraal staat. Experts van de Rijksoverheid én uit het bedrijfsleven staan klaar om tijdens interactieve sessies uw vragen te beantwoorden.

Douane-, fytosanitaire en veterinaire formaliteiten

Dinsdag 2 februari, 16.15 – 17.00

Als u goederen importeert of exporteert heeft u sinds 1 januari te maken met douane- en sanitaire en fytosanitaire (SPS) formaliteiten. Tijdens het spreekuur beantwoorden experts van de Douane en NVWA vragen over onder meer douaneaangifte, vooraangifte , importprocedures en exportcertificaten voor dierlijke en plantaardige producten. En waar u aan moet denken als uw zending voor Ierland of Noord-Ierland over Brits grondgebied wordt vervoerd.

Lees meer

Oorsprongseisen

Donderdag 4 februari, 16.15 – 17.00

Handelt u met het VK en wilt u liever geen invoerrechten betalen over uw producten? Dan is het voor u belangrijk om te kijken hoe u gebruik kunt maken van de afspraken die de EU en het VK hebben gemaakt. Een van de voorwaarden om geen invoerrechten te betalen is dat uw goederen voldoen aan de eisen van preferentiële oorsprong. Tijdens dit spreekuur kunt u met uw vragen over oorsprongseisen terecht bij experts van de Douane en KVK.

Lees meer

Dienstverlening en zzp'ers

Dinsdag 9 februari, 16.15 – 17.00

Werkt u als zzp’er regelmatig in het VK? Brexit heeft gevolgen voor lopende én nieuwe contracten. Waar moet u rekening mee houden? Hoe zit het met btw? En wat als u gereedschappen wilt meenemen? U kunt uw vragen stellen aan de experts van accounts- en advieskantoor PwC.

Lees meer

Werken en Brexit

Donderdag 11 februari, 16.15 – 17.00

Sinds 1 januari is er geen vrij verkeer van personen meer tussen de EU en het VK. Dat heeft gevolgen als u in het VK wil werken of Brits personeel in dienst heeft. En hoe zit het als u uw personeel voor een tijdelijke klus naar het VK stuurt? Experts van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het Ministerie van Buitenlandse zaken beantwoorden uw vragen.

Lees meer

e-Commerce en webshops

Dinsdag 16 februari, 16.15 – 17.00

Heeft u een eigen webwinkel of verkoopt u producten via platforms als Etsy of Amazon? Dat is sinds 1 januari een stuk ingewikkelder. Want hoe kunt u het beste btw in het VK terugvragen? Heeft u een Brits EORI-nummer nodig? En hoe maakt u gebruik van het akkoord om te voorkomen dat u invoerrechten moet betalen? Tijdens dit spreekuur beantwoorden experts van de Nederlandse ambassade in Londen, de Douane en uit het bedrijfsleven uw vragen.

Lees meer

Heeft u vragen over Brexit? Stel ze tijdens één van de themaspreekuren.