Leestip: "Banden tussen VK en Nederland zijn niet doorgesneden"

Na ruim 4 jaar stopt Tim Heddema als landbouwraad in het Verenigd Koninkrijk. En ondanks Brexit ziet hij nog steeds kansen voor samenwerkingen tussen het Nederlandse en Britse bedrijfsleven. “De banden tussen beide landen zijn beslist niet doorgesneden.”

De afgelopen jaren hebben voor een groot gedeelte in het teken gestaan van Brexit. Toch ziet hij nog steeds volop mogelijkheden.

Beeld: ©Agroberichten Buitenland

Heddema: “De Britse agrosector wil de productie verhogen, maar dan wel op een duurzame manier. Voor die transitie stelt de overheid subsidies beschikbaar. De Britse agroketen kiest in feite dezelfde richting als die in Nederland. Samenwerking ligt dus voor de hand, net als export van onze technologie, kennis en dienstverlening." 

Lees het volledige interview met Tim Heddema op Agroberichten Buitenland.

Meer over zakelijke kansen

Wilt u meer weten over de kansen op het gebied van agri-food en andere sectoren in het Verenigd Koninkrijk? Kijk dan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.