Portbase lanceert animatie over goederentransport na Brexit

Ook na Brexit is het de bedoeling dat importeurs of exporteurs goederen snel via de Nederlandse havens kunnen blijven vervoeren. Portbase maakte een animatie om daarbij te helpen.

ro-ro-ship
©Alan Jamieson (CC BY 2.0)
Een Brits ro-ro schip

Wat is Portbase?

Portbase is een initiatief van samenwerkende Nederlandse havenbedrijven. Een ketenbrede oplossing met het Port Community System van Portbase als basis zorgt ervoor dat de afhandeling van douaneformaliteiten geautomatiseerd is.

In het Port Community System moeten douanedocumenten worden voorgemeld. Dat is essentieel, want zonder voormelding krijgt een vervoerder geen toegang tot de terminal. Nederlandse ondernemers moeten dan binnen hun logistieke keten wel zelf afspraken maken over wie de douaneaangifte en de voormelding doet.

Bekijk de animatie van Portbase voor meer uitleg hierover.