Brits personeel en Brexit: "Ik wist niet of het na Brexit moeilijker gaat worden"

Op dit moment kan een Brit nog makkelijk aan de slag bij een bedrijf in Nederland. Na Brexit verandert dat. Dat kan mogelijk ook gaan spelen bij het internetbureau Redkiwi, gevestigd in Rotterdam. Alex Blackburn – Engelsman – werkt bij hen als webdeveloper en vertelt over zijn ervaringen met Brexit.

Publicatiedatum: 5 juli 2019

Redkiwi is een ‘full service digital agency’. Met een team van zo’n 50 medewerkers bouwen zij online applicaties, zoals websites en webshops.

In het Redkiwi-kantoor in Rotterdam Delfshaven is er veel aandacht voor het personeel. In het kantoor, een voormalige drukkerij met industrieel design, zijn medewerkers rustig aan het werk op flexplekken. Naast werken kunnen ze ook tafelvoetballen, pingpongen, een potje ‘Zoek de 7 verschillen’ doen op een spelletjesmachine en kletsen aan de bar. Volgens Redkiwi is voldoende ontspanning goed voor de teamspirit en het creatieve ontwikkelproces.

“Ik heb het hier naar mijn zin, het is een leuk team”, zegt Alex Blackburn, terwijl hij plaatsneemt in één van de multiplex houten zithoeken. Alex is 31, woont sinds 6 jaar in Dordrecht en is met een Nederlandse getrouwd. “Misschien wel iets typisch Rotterdams, maar ik hou wel van Nederlandse directheid en efficiëntie. Mijn ervaring is dat men hier sneller to-the-point komt dan in Engeland”.

Alex: "Een Nederlands paspoort aanvragen leek me de makkelijkste optie"
Alex: "Een Nederlands paspoort aanvragen leek me de makkelijkste optie"

Verblijfsvergunning

Na een soepele sollicitatieprocedure trad Alex 3 jaar geleden in dienst bij Redkiwi. "Ik werd aangenomen en ik moest alleen mijn Britse paspoort meenemen. Ik hoefde verder niets extra te doen."

Toen Alex hier kwam wonen, had hij al besloten de Nederlandse nationaliteit aan te vragen. Omdat hij getrouwd is met een Nederlandse, kan hij dit doen zonder afstand te moeten doen van zijn Britse nationaliteit. Hij zette er meer vaart achter toen echt duidelijk werd dat Brexit eraan kwam.

Nu zit hij in de laatste fase van het inburgeringstraject. "Toen ik het traject begon, wist ik nog niet of het na Brexit moeilijker gaat worden om hier te blijven, daarom heb ik een Nederlands paspoort aangevraagd. Stel dat je een verblijfsvergunning moet aanvragen en om de zoveel jaar moet verlengen…dat lijkt me zo’n gedoe. Een Nederlands paspoort aanvragen leek me de makkelijkste optie."

Uit een informatiebrief over Brexit, die hij eerder dit jaar ontving van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), blijkt dat eventuele rompslomp voor hem wel meevalt. Hij moet na Brexit wel een verblijfsvergunning aanvragen. Omdat hij hier langer dan 5 jaar woont, kan dat voor onbepaalde tijd. Hij hoopt al de Nederlandse nationaliteit te hebben wanneer Brexit een feit is.

De rol van de werkgever

"Het zou handig zijn als hij inderdaad vóór Brexit ook de Nederlandse nationaliteit heeft”, zegt Bernadette Schuurman van de HR-afdeling met een glimlach. “Alex is hier in dienst gekomen omdat we hem de beste kandidaat vonden. Zijn nationaliteit was niet belangrijk voor de functie. Als EU-burger kan hij hier nu makkelijk werken."

Om te ontdekken wat Redkiwi precies moet doen voor Brexit, heeft Bernadette de Brexit Impact Scan gedaan. In het deel van de scan dat gaat over personeel, ontdekte Bernadette wat zij moest doen voor vergunningen en werknemersverzekeringen. “Uit de Scan bleek dat je een kopie van het paspoort in je administratie moet hebben. Ik heb dat nog even gecheckt, maar die maken we gelukkig altijd bij indiensttreding van een medewerker." De kopie kan straks nodig zijn bij controles van Inspectie SZW. Om helemaal zeker te zijn, laat Bernadette de accountant nog even kijken of er nog iets geregeld moet worden.

De situatie van Alex is heel specifiek. Hij woont bijvoorbeeld langer dan 5 jaar in Nederland en heeft de Nederlandse nationaliteit aangevraagd. Dat geldt natuurlijk niet voor alle Britse werknemers. Wilt u weten wat u voor uw personeel moet regelen of wat zij zelf moeten doen? Doe dan ook de Brexit Impact Scan.

Het is wel fijn dat ik nu al weet wat me te wachten staat als ik voor Brexit nog geen Nederlands paspoort heb.

Overgangsperiode

Britten die in Nederland wonen doen er goed aan om zich in te schrijven in de gemeente waar zij wonen, voordat Brexit een feit is. Zo kan de IND hen op tijd informatie sturen over Brexit.

Zo heeft Alex in maart dit jaar ook een brief van de IND ontvangen, net als alle andere Britten die in Nederland wonen.

Bij de brief zat een tijdelijke verblijfsvergunning. Die verzekert Britten in Nederland van hun rechten in het geval van een no deal-Brexit. Hiervan moeten werkgevers ook een kopie bewaren, met de kopie van het paspoort.

Britten die vóór Brexit in Nederland wonen, behouden namelijk hun huidige rechten op verblijf, studie en werk voor een overgangsperiode ná Brexit. Of het nu een no deal-Brexit wordt of niet; dat heeft de Nederlandse regering al bepaald. Alex: "Eerlijk gezegd verwachtte ik die brief nog niet in maart, omdat het Britse parlement nog moet stemmen over de Brexit-deal. Het is wel fijn dat ik nu al weet wat me te wachten staat als ik voor Brexit nog geen Nederlands paspoort heb."

Om te ontdekken hoe ze moeten voorbereiden, heeft Redkiwi de Brexit Impact Scan gedaan
Om te ontdekken hoe ze moeten voorbereiden, heeft Redkiwi de Brexit Impact Scan gedaan

Na Brexit

Na Brexit wordt het lastiger voor Nederlandse bedrijven om een Brit in dienst te nemen die pas na Brexit naar Nederland is verhuisd. Zij moeten dan eerst werven binnen Nederland en de EU, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein en Zwitserland. Als zij geen geschikte kandidaat vinden, mogen ze pas Brits personeel in dienst nemen. En dan moeten zij een tewerkstellingsvergunning aanvragen. Voor het in dienst nemen van een kennismigrant gelden andere regels.
 
Alex kijkt een beetje bedenkelijk. "Als ik straks een Nederlands paspoort heb, heb ik er vertrouwen in dat alles wel oké zit. Maar ik vind het wel jammer dat het moeilijker wordt voor andere Engelsen om na Brexit in Europa te gaan werken."

Brexit Impact Scan

  1. Doe de Brexit Impact Scan
    Bent u werkgever en heeft u Brits personeel in dienst? Of wilt u na Brexit Brits personeel in dienst nemen? Bekijk dan wat voor de Britten in uw bedrijf geldt in de Brexit Impact Scan. Daar leest u meer over de verschillende vergunningen. Voor kenniswerkers en medewerkers met bepaalde beroepskwalificaties gelden ook andere aandachtspunten.
     
  2. Lees de informatie op de websites van de IND en UWV
    Op de  website van de IND vindt u meer informatie over de rechten en maatregelen rondom Brexit voor Britten in Nederland. De website van Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) heeft een aparte pagina over Brexit, met informatie over onder meer werk- en verblijfsvergunningen.