Landbouw, visserij & voeding

Bij de export van levensmiddelen zoals zuivel, groente en fruit, vlees en vis naar en van het VK vinden sinds 1 januari 2021 grensinspecties plaats. Voor producten van dierlijke oorsprong zijn certificaten verplicht.

Agrofood- en visserijproducten exporteren? Bereid u voor op nieuwe regels

Tegel-laag-groenten-fruit-pexels-pixabay-264537

Voor het exporteren van agrofood- en visserijproducten naar het Verenigd Koninkrijk (VK)  voert de Britse overheid in 2023 nieuwe certificeringseisen in. Per 1 januari 2022 geldt al een voormeldingsplicht. Meer daarover vindt u bij de RVO:

Lees meer

Keurings- en certificeringsorganisaties

Als u planten en plantaardige producten of veterinaire goederen - levende dieren, vlees en vleesproducten, eieren, vis en visproducten, melk en melkproducten -   wilt importeren of exporteren, krijgt u te maken met fytosanitaire keuringen en veterinaire gezondheidscertificaten.

De certificaten worden door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) opgesteld op basis van Britse regelgeving. De organisatie die de inspecties uitvoert en de gezondheidscertificaten afgeeft verschilt per sector, product of productgroep. Onderstaand een lijst van certificeringsorganisaties.

Branche- en sectororganisaties