Webinar landbouw, visserij & voeding en het Brexit-akkoord

Wat betekenen de veranderingen in het zakendoen met het VK voor ondernemers in de agrofoodsector en visserij? Kijk het webinar terug van 7 januari 2021 en lees de veelgestelde vragen.
 

Webinar: 7 januari 2021

Tegel-LNV-webinarDEFF

Update 11 maart 2021

Let op!: De data voor verdere implementatie van de nieuwe regels van de Britse douane zijn uitgesteld. Wij onderzoeken nu welke data precies gelden.

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) organiseerde op 7 januari 2021 in samenwerking met de NVWA en de Douane een webinar over de gevolgen van de Brexit-deal voor de agrofoodsector en visserij.

Tijdens het webinar vertelden Hillefien Strijland (Brexit-coördinator LNV), Peter Verbaas (Brexit-coördinator NVWA) en Roel van ’t Veld (Brexit-adviseur douane) in gesprek met moderator Jessica van Spengen over de invloed van Brexit op de agrofood sector en visserij.

Ook geven zij antwoord op vragen. Bijvoorbeeld:  Wat verandert er bij de export van Nederlandse bloemen naar het VK? En welke certificaten zijn er nodig voor de import en export van producten uit de agrofoodsector en visserij?

Voor en tijdens het webinar konden kijkers vragen stellen. Deze vragen en antwoorden worden zo snel mogelijk op Brexitloket gepubliceerd.

Toelichting op akkoord voor agrofoodsector en visserij

Toelichting op akkoord voor agrofoodsector en visserij

Brexit-coördinator Hillefien Strijland van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) legt uit wat de deal betekent voor de agrofoodsector en visserij. 

Gevolgen akkoord voor export

Gevolgen akkoord voor export

Brexit-adviseur Roel van ’t Veld van de Douane en Brexit-coördinator Peter Verbaas van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) leggen uit wat u moet doen als u landbouwgoederen naar het VK exporteert. Daarnaast een praktijkvoorbeeld van plantenexporteur Royal Lemkes: Business Unit Manager Maurits Philippo vertelt over de voorbereidingen op Brexit.

Gevolgen akkoord voor import

Gevolgen akkoord voor import

Peter Verbaas van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en Brexit-coördinator Hillefien Strijland (LNV) vertellen over de gevolgen van Brexit voor ondernemers en wat de gevolgen zijn voor import vanuit het VK.

Meestgestelde vragen

Hieronder een overzicht van de tijdens het webinar meestgestelde vragen.

Meer weten?

Bij vragen over het Border Operating Model (BOM) adviseren wij u om in de eerste plaats informatie van de Britse overheid te raadplegen, zie onderstaande links. Ook kunt u contact opnemen met de NVWA of het Brexitloket raadplegen.

Rijksoverheid

Brexitloket: Wat moet ik doen?

Brexitloket: Landbouw, visserij & voeding

Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)

Britse overheid

GOV.UK: Border Operting Model (BOM)

GOV.UK: Overzichtspagina ten behoeve van EU-exporteurs (Nederlandstalig)

GOV.UK: British Embassy in The Hague of stel uw vragen per e-mail aan de Britse ambassade in Den Haag.