Personeel & organisatie

Britse werknemers in Nederland en Nederlanders werkzaam in het Verenigd Koninkrijk moeten rekening houden met meer formaliteiten. Daarnaas worden registraties van beroepskwalificaties en beschermde beroepen niet meer automatisch erkend.

Onze informatie is aangepast op basis van het akkoord tussen de EU en het VK. Deze teksten kunnen de komende tijd nog enigszins veranderen op basis van eventuele ontwikkelingen en verdere analyse. Heeft u vragen? Neem contact op met het Brexitloket.

To-dolijst

Regels per 1 januari 2021: Reizen, wonen, werken & studeren

BrexitNieuweRegels-PNG24

Wist u dat ... ?

  • Vanaf oktober 2021 is een paspoort nodig voor reizen naar het VK. Een identiteitskaart voldoet dan niet meer.
  • U geen visum nodig heeft voor een verblijf in het VK korter dan 6 maanden. Voor een langer verblijf heeft u meestal wel een visum nodig. Voor werk is meestal een specifiek type visum nodig.
  • Nederlandse werknemers die voor of op 31 december 2020 in het VK woonden en werkten, mogen dat blijven doen met een verblijfsvergunning. 

Lees meer

"Ik wist niet of het na Brexit moeilijker gaat worden"

Redkiwi - Alex Blackburn

Een Brit kon tot 31 december 2020 nog makkelijk aan de slag bij een bedrijf in Nederland. Sindsdien is dat veranderd. Engelsman Alex Blackburn werkt als webdeveloper bij internetbureau Redkiwi in Rotterdam. "Als ik straks een Nederlands paspoort heb, heb ik er vertrouwen in dat alles wel oké zit." Lees meer.

"Gevoel voor de Britse markt vervang je niet zomaar"

Kantoor Undutchables in Amsterdam
©Undutchables

Vanaf dit jaar is het ineens een stuk lastiger voor Britse werknemers die in Nederland willen werken. "Je kunt niet zomaar Britse werknemers vervangen door Engelstaligen uit een ander land", zegt Marjan Stoit, Sales & Recruitment Manager van Undutchables. Lees meer

Aandachtspunten