Transport & logistiek

Het VK is geen EU-land. Houd rekening met douaneprocedures en wachttijden. Stippel de route vooraf goed uit, met name bij transport van levensmiddelen, groente en fruit en levende dieren.

Licentie vrij vrachtverkeer ongeldig in VK

De licentie voor vrij vrachtverkeer in Europa is sinds 1 januari 2021 niet geldig in het VK. Voor EU-vervoerders geldt dat ze maximaal 2 cabotageritten binnen het VK mogen uitvoeren. Bijvoorbeeld: Rotterdam – Londen – Manchester – Newcastle – Rotterdam.

In 5 stappen klaar voor transport naar VK

Vrachtwagen bij de douane
Vrachtwagen bij de douane

Waar moet u aan denken bij transporten naar het VK? 5 stappen voor transporteurs die via Rotterdam per ferry goederen vervoeren. Bereid het transport goed voor, dan voorkomt u oponthoud. 

Lees meer

CEMT-vergunning, beroepskwalificaties en verzekering

5 dingen om te doen: ferry- en shortseaterminals

Tegel-laag-Portbase2.jpg

Alle ferryterminals en de meeste shortseaterminals in Nederland werken samen binnen het platform Portbase. U moet uw handel met het Verenigd Koninkrijk digitaal voormelden via dit platform. Doet u dat niet, dan heeft u per 1 januari geen toegang tot de terminal. Portbase helpt u in vijf stappen op weg.

Lees meer

Bufferparkeerlocaties rond de haven van Rotterdam

tijdelijke parkeerlocaties ferryterminals Rotterdam

Rijkswaterstaat richt samen met het Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam, de gemeente Vlaardingen, de gemeente Velsen, en de provincie Zuid-Holland 6 bufferparkeerlocaties in. Al deze tijdelijke locaties zijn voorzien van een omheining, verlichting, sanitaire voorzieningen en beveiliging.

Bekijk de presentaties van KVK, Douane en Rijkswaterstaat over onder meer de routes naar de terminals rond de haven van Rotterdam.

Branche- en sectororganisaties