Vestiging

Wilt u uw bedrijf uitbreiden naar de Britse markt? Dan kunt u  een vestiging openen in het Verenigd Koninkrijk.

Heeft u een vestiging in het Verenigd Koninkrijk?

Heeft u al een vestiging in het Verenigd Koninkrijk? Wees u dan bewust van de fiscale gevolgen van Brexit. Houd de ontwikkelingen op dat gebied dus goed in de gaten. Kijk ook goed of in de contracten van uw dochteronderneming artikelen staan die beïnvloed worden door Brexit. Denk dan aan contracten binnen uw bedrijf en leverings- en servicecontracten, die diensten en goederen vanuit uw Nederlandse of EU-vestiging gebruiken.

Bespreek de meest recente ontwikkelingen regelmatig met uw fiscalist en jurist.

U doet er ook goed aan om rekening te houden met de mogelijke juridische gevolgen voor het eigenaarschap en verantwoordelijkheden. Houd er rekening mee dat er mogelijk een limiet of zelfs een einde komt aan vrij verkeer van personeel tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk, als de EU en het VK daar geen andere afspraken over kunnen maken. Dat heeft invloed op uw toegang tot voldoende en gekwalificeerd personeel. Als EU-burgers hun EU-rechten verliezen in het Verenigd Koninkrijk, beïnvloedt dat hun keuze om daar te werken.

Wilt u een nieuwe vestiging openen in het Verenigd Koninkrijk?

Is de Britse markt verantwoordelijk is voor een groot deel van uw totale omzet? Dan kan het verstandig zijn om sommige bedrijfsactiviteiten over te plaatsen naar het VK.

Een vestiging in het Verenigd Koninkrijk opzetten is op dit moment redelijk eenvoudig, maar na de overgangsperiode krijgt u mogelijk te maken met aanvullende eisen.

De Britse overheid geeft u een stappenplan voor het opzetten van een bedrijf in het VK.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Nederlandse ambassade in Londen.

De Britse overheid heeft informatie gepubliceerd over de voorgenomen veranderingen voor het registreren van een bedrijfsvestiging in het VK na de overgangsperiode.

U staat er niet alleen voor

Wilt u advies, gericht op uw bedrijfssituatie? Doe dan de Brexit Impact Scan! Of neem contact op met het Brexitloket. Onze medewerkers staan u graag te woord.

Of vraag een Brexit-voucher aan. Met de voucher krijgt u subsidie voor advies over alternatieve markten en de gevolgen van Brexit voor uw onderneming.