Wat betekent het voor mij?

Het Verenigd Koninkrijk verlaat de Europese Unie. De regelingen die bij handel tussen EU-landen onderling gelden, gelden straks niet meer voor de handel met het VK. Daar moeten dus nieuwe afspraken over gemaakt worden. Het VK is een van de grootste handelspartners van Nederland. Brexit heeft dus grote gevolgen voor het zakendoen.

Wat gebeurt er na Brexit en wat verandert er dan?

Het Verenigd Koninkrijk (VK) treedt het uit de Europese Unie (EU).

Hoe de nieuwe relatie met het VK er dan uit ziet, weten we nog niet. Dit hangt af van de afspraken de worden gemaakt in de nieuwe relatie. Het VK heeft in de onderhandelingen over het Britse vertrek uit de EU onder meer aangegeven de EU interne markt te willen verlaten.

Hierdoor is het wel zeker dat er zaken veranderen, wat de afspraken tussen de EU en het VK ook worden. Het kan zelfs zijn dat zij geen handelsafspraken maken. Dan wordt het VK een 'derde land', vergelijkbaar met landen als China en Australië. Als u zich op dat scenario voorbereidt, loopt u minder risico om voor verrassingen te komen staan.

No deal Brexit: gevolgen en maatregelen

Wat zijn de gevolgen van een no deal-Brexit en welke maatregelen worden er getroffen. Bekijk de brochure.

Bereid u voor

U heeft dus op dit moment nog geen duidelijkheid over alle exacte gevolgen en het tijdspad voor veranderingen. Toch zijn er veel voorbeelden van waar u aan moet denken. En in alle situaties worden douaneaangiften onderdeel worden van uw invoer van of uitvoer naar het VK. Informeer nu al hoe dit moet, laat u adviseren en besteed zaken uit. Bekijk wat u nu kunt doen!